Humán munkaközösség – radmi.net
Baranya Megyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola
OM azonosító: 203049/008
Humán munkaközösség

Munkaközösségünk feladata a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a rajz és vizuális kultúra, a társadalomismeret nevű tantárgyak szakközépiskolai és szakiskolai oktatása.
A magyarosok az anyanyelvünket szépen beszélő, szépirodalmat értő és kedvvel olvasó, a mindennapok kommunikációs helyzeteiben tájékozott Embereket szeretnének nevelni tanulóinkból. Minden szakközépiskolás diákot szeretnének hozzásegíteni a középszintű érettségi vizsgához, méghozzá a legjobb eredménnyel. Természetesen a tehetségeket sem hagyjuk parlagon heverni. Megkapják tőlünk a magukét… Ezt bizonyítják pl. a Kazinczy verseny megyei eredményei is. A továbbtanulni szándékozók 11-12. évfolyamon választhatják az emelt szintű érettségire való felkészülést is.
A történelem tanításának fő célja a múlt megismerése, ezáltal jelenünk s jövőnk lehetőségeinek megértése, az ország s a magyar kultúra iránti kötődés elmélyítése. Igyekszünk úgy tanítani, hogy a tanulók lássák a jelenségek, döntések közti összefüggéseket, elgondolkozzanak a lehetőségeken, mérlegeljék a döntések okait, következményeit. Fontosnak tarjuk, hogy az adott kort megértsék, a kor emberének fejével is megpróbáljanak gondolkodni. Reméljük, ezzel is sikerül növelni toleranciájukat egymás iránt is. A 11. és a 12. évfolyamosoknak lehetőségük van arra, hogy emelt szintű érettségire való felkészítő csoportba jelentkezzenek.
A rajz és vizuális nevelés nevű tantárgy tanításával az a célunk , hogy tanulóink ne szűk látókörű felnőttekké váljanak, hanem olyan emberekké, akik ismerik hagyományainkat, képesek választani értékes és értéktelen között, s eszerint alakítják környezetüket.

 

Humán munkaközösség tagjai

 

Bohner Brigitta   történelem
Cseperka Ágnes   kommunikáció- magyar nyelv és irodalom
Hock Renáta
  magyar nyelv és irodalom
Huth Árpád   történelem
Kovácsné Török Erika   magyar nyelv és irodalom
Lakatos-László Gabriella
  kommunikáció- magyar nyelv és irodalom, történelem
Pappné Fábián Réka   történelem
Pécsvári Réka   kommunikáció
Riegelman Zsolt   történelem
Rittlinger Mónika   magyar nyelv és irodalom
Schäffer József   történelem
Szabó Attila   magyar nyelv és irodalom, történelem
Szögi Beáta   történelem