Idegen nyelvi munkaközösség - radmi.net
Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
OM azonosító: 203049
Idegen nyelvi munkaközösség

Az idegen nyelvi munkaközösség alapvető feladata a középszintű érettségire való felkészítés angol, és német nyelvből. Ezen felül rendszeresen készítünk fel diákokat emelt szintű érettségire, különböző nyelvvizsgákra, valamint szakmai és egyéb idegen nyelvi versenyekre mindkét nyelvből. A Szakközépiskolában és a Szakgimnáziumban is minden szakmán tanítjuk az angolt vagy a németet, valamint egyes szakmákon, ágazatokon szakmai nyelvet is.

Munkánkat valamennyi képzési típusban a legkorszerűbb oktatási eszközök (számítógépek, tabletek, laptopok, projektorok, interaktív táblák stb.) teszik hatékonyabbá. Munkaközösségünk immár sokéves külföldi kapcsolatokat ápol németországi szakmai képzőközpontokkal Jénába és Erfurtban. Újabb keletű a partnerségünk egy isztambuli, egy szlovákiai és egy kolozsvári középiskolával. Rendszeresek a cserekapcsolatok és külföldi szakmai gyakorlatok. (lsd. “Pályázatok” menüpont a honlapon)

Munkaközösségünk mindenkor fiatalos lendülettel és szakmaszeretettel végzi munkáját, célunk, hogy diákjaink használható idegen nyelvi tudással, sikeres vizsgákkal és jó emlékekkel hagyják el iskolánkat tanulmányaik befejezése után.

 

Idegen nyelvi munkaközösség tagjai az idei tanévben

 

Bohner Brigitta német – történelem
Cseperka Ágnes angol – magyar
Hornyákné Szabolcs Mária német
Huth Árpád német – történelem
Pappné Fábián Réka angol – történelem
Pleskonics István német – angol
Rittlinger Mónika német – magyar
Szögi Beáta angol – történelem
Vértes Ágnes angol