Tempus Logo
Facebook Logo


Humán munkaközösség 2016/17


Munkaközösségünk feladata a magyar nyelv és irodalom, a történelem, a rajz és vizuális kultúra, a társadalomismeret nevű tantárgyak szakközépiskolai és szakiskolai oktatása.
A magyarosok az anyanyelvünket szépen beszélő, szépirodalmat értő és kedvvel olvasó, a mindennapok kommunikációs helyzeteiben tájékozott Embereket szeretnének nevelni tanulóinkból. Minden szakközépiskolás diákot szeretnének hozzásegíteni a középszintű érettségi vizsgához, méghozzá a legjobb eredménnyel. Természetesen a tehetségeket sem hagyjuk parlagon heverni. Megkapják tőlünk a magukét… Ezt bizonyítják pl. a Kazinczy verseny megyei eredményei is. A továbbtanulni szándékozók 11-12. évfolyamon választhatják az emelt szintű érettségire való felkészülést is.
A történelem tanításának fő célja a múlt megismerése, ezáltal jelenünk s jövőnk lehetőségeinek megértése, az ország s a magyar kultúra iránti kötődés elmélyítése. Igyekszünk úgy tanítani, hogy a tanulók lássák a jelenségek, döntések közti összefüggéseket, elgondolkozzanak a lehetőségeken, mérlegeljék a döntések okait, következményeit. Fontosnak tarjuk, hogy az adott kort megértsék, a kor emberének fejével is megpróbáljanak gondolkodni. Reméljük, ezzel is sikerül növelni toleranciájukat egymás iránt is. A 11. és a 12. évfolyamosoknak lehetőségük van arra, hogy emelt szintű érettségire való felkészítő csoportba jelentkezzenek.
A rajz és vizuális nevelés nevű tantárgy tanításával az a célunk , hogy tanulóink ne szűk látókörű felnőttekké váljanak, hanem olyan emberekké, akik ismerik hagyományainkat, képesek választani értékes és értéktelen között, s eszerint alakítják környezetüket.

Humán munkaközösség tagjai az idei tanévben


Bohner Brigittatörténelem
Cseperka Ágneskommunikáció- magyar nyelv és irodalom
Gódi Katalinmagyar nyelv és irodalom
Huth Árpádtörténelem
Kempf Annarajz és vizuális kultúra
Kovácsné Török Erika magyar nyelv és irodalom
Lakatos-László Gabriellamagyar nyelv és irodalom – történelem
Nagy Mariannakommunikáció- magyar nyelv és irodalom
Pappné Fábián Rékatörténelem
Rázsics Zoltántörténelem
Riegelman Zsolttörténelem
Rittlinger Mónikamagyar nyelv és irodalom
Schäffer József történelem
Szabó Attila magyar nyelv és irodalom, történelem
Szögi Beáta történelem
BMÖ logo Minden jog fenntartva - Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakképző Iskolája 2009 BMÖ logo