Ingyenes szakmai képzés – radmi.net
Baranya Megyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola
OM azonosító: 203049/008


Ingyenes szakmai képzés
2021-05-14

ÉLELMISZER-ELADÓ és SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTŐ szakképesítések 3 hét alatt

Kezdés: 2021. június 14.

 

A Baranya Megyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

térítésmentes, intenzív tanfolyamot indít

ÉLELMISZER-ELADÓ és SZÁMÍTÓGÉPES ADATRÖGZÍTŐ szakképesítések megszerzésére.

 

Mindkét szakképesítés esetében a 80 órás (háromhetes) tanfolyamot képesítő vizsga követi és zárja. A szakmai képzés jelenléti oktatással szerveződik, távoktatás nem lehetséges.

Kezdés: 2021. június 14.

Képzés helyszíne: az intézmény főépületében és tanműhelyeiben illetve számítógép-termeiben

Képzés időpontja: Június 14-től (hétfő) naponta 15-19 óra között, napi 6 tanórában. A képzés tervezett befejezése július 2. (péntek). A szakmai képzés követelményeinek teljesítését követően van lehetőség a képesítő vizsga letételére.

Jelentkezési feltétel: alapfokú iskolai végzettség (8 általános) és egészségügyi alkalmassági vizsgálat

Jelentkezés: a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és leadásával – személyesen az iskolában (Kossuth L. u. 71.), vagy a radnoti@radmi.net email címen.

További részletekért személyesen, a honlapon és munkaidőben a 69/ 322-166 vagy a 30/4897800 telefonszámokon lehet érdeklődni.

Jelentkezési lapok: Élelmiszer-eladó                 Számítógépes adatrögzítő

 

A képzések a fenntartó jóváhagyásával, de csak megfelelő számú beiratkozott jelentkező esetén indulnak.

A képzésbe való belépés feltételeit a szakmai programkövetelmények határozzák meg (megfelelő iskolai előképzettség, egészségügyi alkalmasság). 

 

A megszerezhető szakképesítéssel ellátható legjellemzőbb munkaterület, tevékenység, munkakör leírása:

  1. Az élelmiszer-eladó

tájékoztatja és kiszolgálja a vásárlókat. Kreatívan, ízlésesen, mindig a legjobb minőséget biztosítva helyezi ki, a szezonalitásnak megfelelően a termékcsoportokat. Megfelelően kezeli és tárolja az élelmiszereket. Segít a pultépítésben, ismeri és alkalmazza a csomagolás nélküli élelmiszerek pultos értékesítésének szabályait. Ismeri és a munkája során használja az élelmiszer csomagolási eljárásokat. Tudatos szakemberként, digitális eszközök használatával biztosítja a készletpontosságot, a helyes fogyasztói ár feltüntetését. Szakszerűen kezeli a munkáját segítő analóg és digitális berendezéseket. Betartja a munkavédelmi, környezetvédelmi, higiéniai, élelmiszer-biztonsági előírásokat. Biztosítja az élelmiszer-értékesítéshez kapcsolódó jogszerű panaszkezelést. Ismeri a speciális táplálkozási igényt kielégítő termékeket és képes ezek szakszerű bemutatására és a vásárlóknak történő ajánlására. Felelősséget vállal az általa átadott termékinformációk megfelelőségéről.

 

  1. Az irodai informatikus

felelős munkájával meghatározó szereplője az adatfeldolgozási és ügyviteli folyamatoknak. A szervezet által használt adatokat, információkat – előírásoknak megfelelően – összegyűjti, rendszerezi, feldolgozza és nyilvántartja. A rendelkezésére bocsátott szöveget, illetve adatállományt – számítógépen, a megfelelő programcsomagot használva – begépeli, az adatokat rögzíti. A tízujjas vakírás technikájával írásos dokumentumokat, kimutatásokat és iratokat készít, szerkeszt. Táblázat-és adatbázis-kezelési feladatokat végez és dokumentumokat kezel, sokszorosít. Ellenőrzi a berögzített adatok megfelelőségét és a dokumentumszerkesztés eredményét. Az észlelt eltérések függvényében javításokat végez. A bevitt adatokat szükség esetén frissíti, illetve elvégzi a különböző szűréseket az adatállományokban. Munkájához elsősorban számítógépet; irodatechnikai, információs és kommunikációs eszközöket, berendezéseket; ügyviteli programcsomagokat, illetve mobil IT eszközöket használ. Az előírásoknak megfelelően szakmai kapcsolatot tart a munkatársakkal, ügyfelekkel, partnerekkel és külső szervezetekkel.