Ismét RADMIS siker - radmi.net
Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
OM azonosító: 203049


Ismét RADMIS siker
2019-06-05

Baranya megyei diákokat és az iskoláikat díjazta kedden az Oktatási Hivatal a tanév versenyeredményei alapján. A megyeszékhelyen kívüli intézmények között holtversenyben nyert a Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája.

Az eseménynek a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma adott otthont, 155 tanulót jutalmaztak. Az Oktatási Hivatal június 4-én, a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának dísztermében adta át az EMMI által finanszírozott, a Hivatal által szervezett tanulmányi versenyek megyei fordulóin eredményes tanulók díjait.

Az eseményen 175 egyéni díjat adtak át 155 diák számára, akik a különböző humán-, illetve reáltárgyakban, továbbá az anyanyelv ápolásában értek el megyei 1-3.
helyezést. (Bár szerettük volna közölni a diákok névsorát, az Oktatási Hivatal valamilyen rejtélyes okból nem adta ki a listát – a szerk.)

Izgatottan várták a Nagy Lajos dísztermében összegyűlt tanulók és tanáraik a 2018/19-es évben elért sikeres versenyeredményeik jutalmát. A rendezvényt a Zengető együttes és a Magura táncegyüttes közös műsora nyitotta meg, majd Ritter Betty, az Oktatási Hivatal Pécsi Pedagógiai Központjának Főosztályvezetője mondott köszöntőt. Beszédében kiemelte a diákok áldozatvállalását, továbbá felkészítő pedagógusaik illetve szüleik háttérmunkáját.

Ezután dr. Őri László, Pécs városának alpolgármestere mondott pár szót, felhívva a megjelentek figyelmét arra, hogy a jeles alkalmon kívül június 4-e a Nemzeti Összetartozás napja is. Az ünnepélyes köszöntőket követően adták át az iskolák versenyei során sikereket elért diákoknak a díjakat. (A versenyek listája az alábbi oldalon megtalálható: https://www.oktatas.hu/kozneveles/pok/pecs/pecs_tanulmanyi_versenyek)

Az általános- illetve középiskolás fiatalság egyéni díjai alapján az iskoláikat is jutalmazták, a legeredményesebb pécsi általános iskola érdemét a Jókai Mór Iskola kapta, míg ugyanezt a díjat a nem pécsi baranyai oktatási intézmények közül a szigetvári Dél-Zselic Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola
nyerte el.

A pécsi középiskolák versenyében a megszerzett díjak alapján legsikeresebbnek a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma számított, míg a megyeszékhelyen kívüliek között holtversenyben nyert a Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája illetve a Pécsi Szakképzési Centrum
Komlói Szakgimnáziuma, Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma. A pécsi, szigetvári, komlói és mohácsi iskolák mellett érkeztek diákok többek között Almamellékről, Siklósról, és Hosszúhetényből is.

A díjátadó ünnepséget a Nagy Lajos gimnázium diákjainak műsora, egy ABBA-feldolgozás zárta.

Forrás: Mohácsiújság.hu

Fotók: Dittrich Éva, Riegelman Zsolt