SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/008 | 7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Hírek

2024. máj. 14.


Baranya vármegyei rendőrség/Facebook

  Iskolaőrök versenyeztek

  Iskolaőrök versenyeztek Elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat a baranyai iskolaőrök Pécsett. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. május 11-én iskolaőri szakmai versenyt rendezett Pécsett. Az eseménynek a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola adott otthont, amelyhez együttműködő partnerként a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete is csatlakozott.

  Iskolaőrök versenyeztek
  Iskolaőrök versenyeztek
  Elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat a baranyai iskolaőrök Pécsett.
  A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2024. május 11-én iskolaőri szakmai versenyt rendezett Pécsett. Az eseménynek a Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Zsolnay Vilmos Technikum és Szakképző Iskola adott otthont, amelyhez együttműködő partnerként a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete is csatlakozott.
  A rendezvényt Szabó Péter r. alezredes, az ORFK Iskolapartnerségi Osztály vezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy támogatja az innovatív baranyai kezdeményezést, és bízik benne, hogy hagyományteremtő jellegű eseményt indított el a főkapitányság, valamint abban is, hogy az első helyezést elérő csapattal július 1-jén találkozni fog Székesfehérváron, ahol a Horváth Sándor Iskolaőr Emlékversenyt rendezik meg.
  A megnyitót követően a versenyzők feladatokat oldottak meg időre a forgószínpadszerű állomásokon. Elméletben és gyakorlatban is megmérették magukat, tesztlapot töltöttek ki, és különböző szituációs feladatokban is helyt kellett állniuk. Egy-egy diákcsíny könnyen válik bűncselekménnyé, az interaktív helyszíneken az iskolaőröknek az elméleti tudásuk hasznosításával kellett megoldaniuk a váratlan helyzetek során felmerülő kihívásokat.
  A versenyzőknek többek között intézkedniük kellett egy iskolai verekedésnél, segítséget kellett nyújtaniuk egy öntudatlan állapotban lévő diáknak, egy tűzvédelmi-mentési gyakorlat során pedig ki kellett menekíteniük a folyosón maradt tanulókat.
  A verseny célja – a csapatépítés mellett – az iskolaőrök szakmai felkészültségének ellenőrzése, valamint az intézkedések készségszintű elsajátítása volt.
  A jó hangulatú rendezvényen a vármegyében található öt rendőrkapitányság iskolaőrei vettek részt. A versenyt végül a Mohácsi Rendőrkapitányság csapata nyerte, a második helyezést a Siklósi Rendőrkapitányság szerezte meg, a harmadik helyen pedig a Pécsi Rendőrkapitányság végzett.
  A legjobb elméleti versenyző Dohoczki Tünde (Siklósi Rendőrkapitányság), míg a legjobb helyzetfelismerő iskolaőr Fáy Judit Eszter (Mohácsi Rendőrkapitányság) volt.
  Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak, munkájukhoz további sok sikert kívánunk!
   

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  ZOMBIKALAND – a Radmi idegen nyelvi projektversenye

  ZOMBIKALAND – a Radmi idegen nyelvi projektversenye

  2024.03.19-én iskolánk idegen nyelvi munkaközössége második alkalommal szervezte meg a 11. évfolyamos technikumi tanulók számára

  2024. máj. 5.


  Bujdosó Gábor

  Lábtoll - labda diákolimpia megyei döntő

  Lábtoll - labda diákolimpia megyei döntő

  Orbán Lili 9. A osztályos tanulónk április 12-én Szederkényben lábtoll - labda diákolimpia megyei döntőjében 1. helyezést ért el V. korcsoportban

  2024. máj. 1.


  Bujdosó Gábor

  Evezős Ergométeres Diákolimpia

  Evezős Ergométeres Diákolimpia

  Tanulóink 2024.04.26-án részt vettek az Evezős Ergométeres Diákolimpián, melyet Szegeden az Evezős Európa Bajnokság keretén belül rendeztek meg.

  2024. ápr. 30.


  Bujdosó Gábor


  Partnereink

  SZC logo

  Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


  Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

  7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

  Telefon: +36 69 510 576

  E-mail: radnoti@radmi.net

  OM azonosító: 203049/008


  2024Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola