SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/008 | 7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Egy rohamosan fejlődő kisváros egyetlen szakképző iskolája vagyunk, amely meghatározó szerepet tölt be a Dél-dunántúli térség oktatásában. Tanulólétszámunk 5-600 fő között ingadozik.

Baranya megyére, és azon belül a mohácsi kistérségre egyaránt jellemző a kis- és középvállalkozások túlsúlya és a nagyvállalatok csekélyebb szerepe. Ezt tükrözi, hogy 120-130 tanulónk mintegy 40-50 duális partnernél került kihelyezésre, amelyek közül alig 5 számít nagyvállalatnak, kettő ebből (SPAR, TESCO) a kereskedelem ágazatban, 3 egyéb ágazatokban (HAUNI Hungária és BONAFARM-Bábolna a gépészet, MCS Vágóhíd az élelmiszeripar ágazatban) végez termelő és szolgáltató tevékenységet. Az MCS Vágóhíddal a duális partneri viszonyon kívül Képzési megállapodáson keresztül valósítunk meg szorosabb szakmai együttműködést.

Évtizedes távlatban nagy tanulólétszámmal indítunk képzéseket a rendészet és közszolgálat ágazatban, amelyben komoly szakmai sikerekkel is büszkélkedhetünk. Ebben az ágazatban – melynek szakmai felügyelő szerve a Belügyminisztérium - szoros kapcsolatban állunk a Baranya Megyei Rendőrfőkapitánysággal, Mohácsi Rendőrkapitánysággal, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a Baranya Megyei Kormányhivatallal. A rendészeti képzés keretében tagjai vagyunk a Honvéd Kadét Programnak is.

Növekvő eredményességünk (évről-évre javuló tanulmányi átlag, az utóbbi két évben a legeredményesebb vidéki középiskola cím az Oktatási Hivataltól) és a látványosan megszépült épületegyüttes, valamint marketingstratégiánk következtében elértük, hogy vonzó alternatívát tudunk jelenteni mind a kistérség, mind a távolabbról érkező tanulóink számára.

Az intézmény Mohács egyik közlekedési csomópontjában, 4 különböző – egymástól nem messze található - helyrajzi számon található egy olyan épületegyüttesben, amely a Pécsre vezető főút két oldalán fekszik.

Befogadó iskolának számítunk minden olyan tanuló számára, aki tényleg a tanulás vágyával érkezik intézményükbe, ugyanakkor a rend és fegyelem iskolájává igyekszünk válni, hogy alternatívát tudjunk jelenteni azon fiatalok számára, akik rendezett körülmények között, biztonságban, szinte családias környezetben kívánják megélni középiskolai éveiket.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

Telefon: +36 69 510 576

E-mail: radnoti@radmi.net

OM azonosító: 203049/008


2024Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola