SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/008 | 7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Egy rohamosan fejlődő kisváros egyetlen szakképző iskolája vagyunk, amely meghatározó szerepet tölt be a Dél-dunántúli térség oktatásában. Tanulólétszámunk 5-600 fő között ingadozik.

Baranya megyére, és azon belül a mohácsi kistérségre egyaránt jellemző a kis- és középvállalkozások túlsúlya és a nagyvállalatok csekélyebb szerepe. Ezt tükrözi, hogy 120-130 tanulónk mintegy 40-50 duális partnernél került kihelyezésre, amelyek közül alig 5 számít nagyvállalatnak, kettő ebből (SPAR, TESCO) a kereskedelem ágazatban, 3 egyéb ágazatokban (HAUNI Hungária és BONAFARM-Bábolna a gépészet, MCS Vágóhíd az élelmiszeripar ágazatban) végez termelő és szolgáltató tevékenységet. Az MCS Vágóhíddal a duális partneri viszonyon kívül Képzési megállapodáson keresztül valósítunk meg szorosabb szakmai együttműködést.

Évtizedes távlatban nagy tanulólétszámmal indítunk képzéseket a rendészet és közszolgálat ágazatban, amelyben komoly szakmai sikerekkel is büszkélkedhetünk. Ebben az ágazatban – melynek szakmai felügyelő szerve a Belügyminisztérium - szoros kapcsolatban állunk a Baranya Megyei Rendőrfőkapitánysággal, Mohácsi Rendőrkapitánysággal, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a Baranya Megyei Kormányhivatallal. A rendészeti képzés keretében tagjai vagyunk a Honvéd Kadét Programnak is.

Növekvő eredményességünk (évről-évre javuló tanulmányi átlag, az utóbbi két évben a legeredményesebb vidéki középiskola cím az Oktatási Hivataltól) és a látványosan megszépült épületegyüttes, valamint marketingstratégiánk következtében elértük, hogy vonzó alternatívát tudunk jelenteni mind a kistérség, mind a távolabbról érkező tanulóink számára.

Az intézmény Mohács egyik közlekedési csomópontjában, 4 különböző – egymástól nem messze található - helyrajzi számon található egy olyan épületegyüttesben, amely a Pécsre vezető főút két oldalán fekszik.

Befogadó iskolának számítunk minden olyan tanuló számára, aki tényleg a tanulás vágyával érkezik intézményükbe, ugyanakkor a rend és fegyelem iskolájává igyekszünk válni, hogy alternatívát tudjunk jelenteni azon fiatalok számára, akik rendezett körülmények között, biztonságban, szinte családias környezetben kívánják megélni középiskolai éveiket.

Bemutatkozás

Partnereink

 • Határtalanul program
SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

   7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

  • Telefon: +36 69 510 576

   E-mail: radnoti@radmi.net

   OM azonosító: 203049/008


  2023Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola