SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum

OM kód: 203049/008 | 7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

Intézmény logo

Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA

Történet

Az iskola történetének mérföldkövei

Történet
 • 1956-ban a jelenlegi épületben kezdte meg működését az iskola 502. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet néven.
 • 1968-ban bővítették az épületet a jelenlegi nyugati szárnnyal.
 • 1969-ben a megyétől Mohácshoz került, azóta többször változott az intézmény fenntartója.
 • 1974-ben vette fel az intézmény Radnóti Miklós nevét.
 • 1993-tól jelentős átalakulás figyelhető meg. A szinte kizárólag szakmunkásképzéssel foglalkozó iskola a kistérség legjelentősebb szakképzőjévé vált, emellett felvállalta az érettségire való felkészítést is szakközépiskolai keretek között. Az utóbbi másfél évtizedben meghatározóvá vált az érettségit is adó szakközépiskolai oktatás.
 • 1997-től folyik a jelenlegi rendészeti ágazati képzés elődjének tekinthető vámügyintéző és határrendész képzés. Az iskola új neve Radnóti Miklós Középiskola és Szakiskola.
 • Meghatározó volt intézményünk életében július 1-je. Ekkor adta át iskolánkat Mohács Város Képviselőtestülete a Baranya Megyei Önkormányzatnak. Az innováció folyamatos volt ezekben az években. Az intézmény résztvevője volt a Comenius Minőségfejlesztési Programnak, dolgozott a Szakiskolai Fejlesztési Program I-ben, tagja volt a TISZK I. pályázat keretében a PANNON Szakképzés Szervezési Társulásnak. Többször sikeresen pályázott hazai forrásokra az iskolai fejlesztés céljából, a tanulók Leonardo Mobilitás nemzetközi projektek munkájába is bekapcsolódtak az elmúlt években. Az iskolai tanműhelyek és az egyéb infrastruktúra több lépcsőben fejlődtek.
 • 2006 tavaszától önálló sportlétesítménnyel büszkélkedhet iskolánk, a testnevelés óráknak a Sportmalom (korábbi többemeletes malomépület felújítása) ad korszerű teret és lehetőségeket.
 • 2007 nyara újabb változást hozott az iskola életében. Mohács Város Képviselőtestülete a Baranya Megyei Önkormányzatnak adta át a Dr. Marek József Szakközépiskola és a Petőfi Kollégium fenntartását. A megyei fenntartó célszerűnek látta a három, felügyelete alatt álló intézmény összevonását, így jött létre 2007. július 1-től a Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma.
 • 2012-től kezdődött az intézmény újabb fenntartóváltás-sorozata: előbb a Baranya Megyei Intézményfenntartó Központ, majd a következő évtől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központon keresztül valósult meg az állami fenntartóhoz való kerülés folyamata.
 • A 2015-ös évben megalakult a Pécsi Szakképzési Centrum, amelyen keresztül megvalósult a megye szakképző intézményeinek – így iskolánknak is – Nemzetgazdasági Minisztérium irányítása alá kerülése.
 • 2020-tól, a szakképzés megújulásának keretében az intézmény új neve Baranya Megyei Szakképzési Centrum Mohács Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola. Fenntartó az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
 • 2023 szeptemberétől, az intézmény új neve Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum Mohács Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

Partnereink

SZC logo

Baranya Vármegyei Szakképzési Centrum


Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola

7700 Mohács, Kossuth L. u. 71.

Telefon: +36 69 510 576

E-mail: radnoti@radmi.net

OM azonosító: 203049/008


2024Baranya Vármegyei SZC Mohácsi Radnóti Miklós Technikum és Szakképző Iskola